Friday, February 10, 2012

Testimoni kencing manis terkini

Testimoni terkini saya dapat dari pelanggan kacip emas saya. Beliau beli 2 botol ubat kencing manis kacip emas untuk mak beliau. Dengan Izin Allah hanya dengan sebotol, luka kencing manis mak beliau telah pulih


Wednesday, February 8, 2012

Kacip EMAS - penawar kencing manis yang terbukti

Pesakit Kencing Manis biasanya menghadapi risiko yang lebih tinggi untuk menderita tekanan darah tinggi, masalah Atherosclerosis kegagalan jantung tersumbat, masalah saraf, osteoporosis, kanser, masalah penglihatan, kegagalan buah pinggang, seksual dan penuaan pra-matang.

Yang menjadi masalah ialah ramai pesakit penyakit kencing manis sebenarnya hanya merawat gejala ataupun simptom penyakit kencing manis sahaja dengan memfokuskan kepada kadar kandungan gula dalam darah tetapi tidak merawat penyakit diabetes tersebut secara dasarnya.

Penawar Kacip Emas telah terbukti dengan testimoni yang menunjukkan kesan amat positif serta memberangsangkan bagi menghilangkan punca kencing manis / diabetes. Penawar Kencing manis Kacip Emas mengandungi bahan-bahan asli dan semulajadi sahaja yang dirumus khas untuk bertindak dengan lembut dan berkesan.

Kacip Emas tidak mengandungi bahan tambahan, pengawet atau bahan tiruan.Penawar Kacip Emas telah distatuskan sebagai minuman kesihatan (Health Drink) oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia serta telah memiliki sijil HALAL.

Kaedah memproses kacip emas adalah terdiri dari pelbagai peringkat jika dibandingkan dengan jenama minuman kesihatan lain. Peringkat yang terlibat adalah proses pembakaran, kukusan dan perahan yang menggunakan hanya 5% air sahaja. Proses penghasilan dan pembungkusan Penawar Kacip Emas ini dijalankan di kilang sendiri di Alor Star, Kedah.
posted from Bloggeroid

Friday, February 3, 2012

Punca penyakit kencing manis

Apakah risiko atau faktor menyebabkan berlakunya penyakit kencing manis ?
Sebenarnya siapa sahaja tidak kiralah berapa umur boleh menghidapi penyakit kencing manis.
Walau begitu, anda mempunyai risiko yang tinggi mendapat penyakit diabetes jika mempunyai perkara berikut:
1. Tidak aktif daripada segi fizikalMereka yang langsung tidak ataupun kurang bersenam mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat penyakit diabetes atau kencing manis .
2. Sejarah keluargaMereka yang mempunyai sejarah ahli keluarga yang menghidapi penyakit kencing manis. Jikalau salah seorang dari ibu bapa mengidapi penyakit kencing manis, kebarangkalian untuk anak-anak mewarisi penyakit diabetes adalah tinggi.
3. Berat badan berlebihanObesiti ataupun berat badan yang berlebihan. Mereka yang mempunyai BMI > 30 boleh dikategorikan sebagai mereka yang mempunyai berat badan yang berlebihan. Semakin berat badan anda bertambah, semakin tinggi risiko anda menghidapi penyakit kencing manis.
4. Faktor pemakanan
Mereka yang mengamalkan pemakanan berkanji secara berlebihan serta makanan lemak bertepu mempunyai risiko untuk menghidap kencing manis
5. Umur
Berumur 35 tahun atau lebih tua. Semakin tua semakin tinggi risiko untuk anda mendapat penyakit kencing manis.
6. Sejarah kencing manis sewaktu mengandung
Mempunyai sejarah kencing manis pada kehamilan yang terakhir. Selain dari itu, jika anda mempunyai sejarah melahirkan bayi besar ( dengan berat kelahiran 4.0 kg ataupun lebih), kebarangkalian bagi menghidapi penyakit kencing manis adalah tinggi.

Di atas serba sedikit perkongsian punca penyakit kencing manis . Semoga menjadi iktibar kepada semua pembaca.